Tuesday, May 17, 2011

Η Αθήνα σώθηκε!

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας





Aυτό είπαν οι εφημερίδες. Το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΕΤΡΩΝ για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Μένω στο τελευταίο: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. 


Αυτό το αόριστο-σουρεάλ μου αρέσει. Αυτή η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που δεν έχει ούτε περιγραφή ούτε επιθετικό προσδιορισμό ούτε τίποτα, είναι που ξέρω ήδη ότι μόνο προς το χειρότερο μπορεί να πάει. Απαισιόδοξος;


H φωτογραφία και τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση. 


Αλλά τώρα ας δούμε τα μέτρα, ακριβώς όπως ανακοινώθηκαν.


• Καθημερινές πεζές περιπολίες ομάδων 3 Αστυνομικών - Ειδικών Φρουρών,
στις οποίες συμμετέχουν αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας, ανάλογα με τη
διαθεσιμότητα.
Οι άρχοντες του τόπου ξεκινούν με απευθείας υποτίμηση της νοημοσύνης του πολίτη. Πως είναι τα ΜΑΤ ένα πράγμα... ξύλο από την αρχή για να στρώσεις. Λοιπόν, μεταφράζω: Καθημερινές πεζές περιπολίες. Κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται (θεωρητικά πάντα) μιας και είναι η βασικότερη από τις υποχρεώσεις της αστυνομίας, ανέκαθεν. Καθημερινές πεζές περιπολίες. Έτσι αόριστα. Ούτε πόσες, ούτε που, ούτε ποιοί. Δηλαδή τι; Είχαμε περιπολίες και θα γίνουν περισσότερες; Κι αν ναι, πόσες ήταν και πόσες θα γίνουν; Μήπως δεν είχαμε καθόλου και τις ξεκινάμε τώρα; Κι αν είναι έτσι, γιατί δεν παραιτούνται όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας και οι άρχοντες του υπουργείου; Πολλές οι απορίες και αοριστίες, και ακόμα είμαστε στην αρχή. Υπάρχει βέβαια ένα νούμερο, 3 αστυνομικών, έτσι για να σπάει την αοριστία. Σε κοροϊδεύω που σε κοροϊδεύω ηλίθιε φορολογούμενε αθηναίε, αλλά τουλάχιστον αν ποτέ δεις περιπολία, θα έχει 3 αστυνομικούς. Και κανένα σκύλο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα φυσικά. Αθηναίε, αν δε σου άρεσε η γενικολογία αυτή, λέω να στην κάνω ακόμα πιο γενική... με το μαγικό "ανάλογα".


• Καθημερινές εποχούμενες περιπολίες σε τρεις βάρδιες, οχημάτων και
προσωπικού, ζευγών ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ομάδων
«Ζ».
Τρείς βάρδιες; Οι οκταωρίες του πολεμικού ναυτικού ήρθαν στην ΕΛΑΣ;! Πως το εννοεί ο καλλιτέχνης το 8ωρο άραγε; Επι 8 ώρες οι ΔΙΑΣ και οι λοιποί θα εφαρμόζουν τη νομοθεσία; Μα και αυτό δεν είναι ήδη θεμελιώδης υποχρέωση της αστυνομίας; Περιπολίες και εφαρμογή νομοθεσίας; Το λέει και το Σύνταγμα δηλαδή. Θα μου πεις, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Όπως λένε και οι αρχηγοί, η αστυνομία δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο. Οι περιπολίες αρκούνται στο να γνέφουν με νόημα σε γκόμενες και σε συνάδελφους με τους οποίους διασταυρώνονται. Αρκούνται σε ένα μονόλεπτο προφορικό πίτσι-πίτσι όταν συναντούν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα, αυτοκίνητο πάνω σε πεζοδρόμιο, φορτηγό χωρίς φώτα, έμπορο που καταλαμβάνει δρόμο και πεζοδρόμιο, και ...δε θα συνεχίσω με τις αμέτρητες παρανομίες γύρω μας.


• Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μεγάλη επιχείρηση γενικών αστυνομικών
ελέγχων.
Μεγάλη όμως! Ή για να επαναλάβω την αγαπημένη φράση "επιχείρηση σκούπα"! Μα ούτε οι ίδιοι στην αστυνομία αλλά και ούτε οι εφημερίδες ντρέπονται για αυτό τόσες δεκαετίες; Τουλάχιστον ρε παιδία, έτσι για το γαμώτο, αλλάξτε φρασεολογία!!! Και για χιλιοστή φορά θα διαβάσουμε ότι έγινε επιχείρηση σκούπα, και μετά θα δούμε τα αστεία νούμερα: 12 προσαγωγές, 3 συλλήψεις.


• Διάθεση από τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, R/T οχημάτων και προσωπικού για
κίνηση εποχούμενων περιπολιών, σε τρεις βάρδιες.
Θα ρωτήσω έναν μέσο πολίτη, τη μαμά μου, να μου πει τι καταλαβαίνει όταν διαβάζει "R/T οχημάτων". Κατόπιν θα αναρωτηθώ (ξανά) εάν αυτό το μέτρο έχει κάποιο νόημα. Η δ/νση αλλοδαπών θα κάνει κάτι παραπάνω από την αστυνομία. Ναι θα πεις, έχει οχήματα ...R/T και θα διασταυρώνει στοιχεία. Και θα αναρωτηθώ ξανά μανά, αφού το "πρόβλημα" υποτίθεται ότι είναι οι παράνομοι μετανάστες. Τους οποίους μπορεί η αστυνομία να μαζέψει με συνοπτικές διαδικασίες. Η δ/νση αλλοδαπών τι θα κάνει παραπάνω; Και τέλος πάντων, το παραπάνω άρθρο αποτελεί συγκεκριμένο και ξεχωριστό μέτρο για την προαναφερθήσα ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; LMAO όπως θα έλεγε και η νέα γενιά.


• Διάθεση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας Διμοιριών Μέτρων Τάξης (ΔΙ.ΜΕ.Τ.)
σε δύο βάρδιες (πρωί-απόγευμα) για εκτέλεση πεζών περιπολιών-ενέργεια
ελέγχων - προσαγωγών κ.λπ.
Ολόιδιο άρθρο, διαφορετικές λέξεις. Οκ, έχει αυτό το ΔΙΜΕΤ που είναι πιασάρικο. Αφήνει τη μαμά μου (ακόμα δε μου είπε τι νομίζει ότι είναι το R/T) να αισθάνεται ότι κάτι πολύ σημαντικό συντελείται στα υπουργεία και στις αστυνομίες! Ειδικές υπηρεσίες, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αποτελεσματικές διαδικασίες! Αυτό το ωραίο βαρύγδουπο οτιναναι που σου προσφέρει υπέροχο αίσθημα ασφάλειας.


• Διάθεση Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)
Ολόιδιο άρθρο, διαφορετικές λέξεις, λιγότερες απ' ότι προηγουμένως. Βαρύγδουπο και αυτό το ΟΠΚΕ. Πωπω!! Αυτή πρέπει να είναι ομάδα ειδικών από τους πιο ειδικούς από τους άλλους των ειδικών τους ειδικούς των ειδικών οι ειδικοί κ.ο.κ.


• Διάθεση ομάδων των 3-4 αστυνομικών σε δύο βάρδιες, για την αντιμετώπιση
των κλοπών – ληστειών.
Ενώ όλοι οι παραπάνω αστυνομικοί, σκύλοι, ΔΙΜΕΤ, ΟΠΚΕ, RT, ΔΝΤ, ΟΗΕ δε θα αντιμετωπίζουν κλοπές. Θα περιπατούν αμέριμνοι ή θα κυνηγούν μετανάστες! Somebody bring the ROLFCOPTER. Αλήθεια τώρα που το σκέφτηκα, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες αστυνομικό να ΤΡΕΧΕΙ στο δρόμο;


• Μία φορά την εβδομάδα ειδική επιχείρηση για εφαρμογή της νομοθεσίας περί
ναρκωτικών, κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη παρουσία
μικροδιακινητών - χρηστών.
Η υποτίμηση της νοημοσύνης μου συνεχίζεται με εντυπωσιακή επιμέλεια. Εφαρμογή νομοθεσίας. Μ' αρέσει. Η δουλειά της αστυνομίας ακριβώς όπως ορίζεται από το Σύνταγμα! Δε μπαίνω καν στο υπερευαίσθητο θέμα των ναρκωτικών, αλλά μένω στη φρασεολογία της ΕΛΑΣ. "Από αύριο θα κάνω τη δουλειά μου". Και προχωράμε στο επόμενο αστείο...


• Καθημερινή διάθεση σε συγκεκριμένες περιοχές ομάδων των 3-4 αστυνομικών
σε τρεις βάρδιες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Εδώ έγινε λάθος από κάποιον ηλίθιο γραφιά (ατυχές copy-paste ίσως) ή γίνεται διαφορετική εφαρμογή νομοθεσίας από τις "επιχειρήσεις" απ'ότι από ομάδες 3-4 αστυνομικών; (Η παράγραφος αυτή διαβάζεται με χιουμοριστικό τόνο για να αποκτήσει νόημα.)


• Μία φορά την εβδομάδα επιχείρηση για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
Έτσι όπως το διαβάζω αυτό μου κάνει κάτι σε θα λειτουργεί ειδική εταιρεία για τις εκδιδόμενες, για να λυθούν σοβαρά θέματα logistics και PR. H εταιρεία αυτή θα δέχεται το κοινό μια φορά την εβδομάδα.


• Καθημερινή διάθεση κατά περιοχές ομάδων των (3-4) αστυνομικών για την
εφαρμογή της νομοθεσίας περί ηθών, λαθρεμπορίας, πνευματικής ιδιοκτησίας.
(Κάτι πολύ σημαντικό έχει ο fuzzy αριθμός 3-4. Μου διαφεύγει. Αν κάποιος ξέρει, να με ενημερώσει παρακαλώ.) Εδώ έχουμε και πάλι την εφαρμογή νομοθεσίας, αλλά για άλλα θέματα. Δηλαδή οι προηγούμενες ομάδες 3-4 αστυνομικών ήταν λιγότερο ικανές; Ή περισσότερο; Δε το πιάνω ρε γμτ, μπερδεύομαι. Τέλος πάντων, ετούτες εδώ οι ομάδες 3-4 αστυνομικών θα κάνουν τι; ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΝΤΙΙΙ-ΝΤΙΒΙΝΤΙΙΙ από την Αθήνα;;; Αυτό θέλω να το δω. Θα νοικιάσω κι ελικόπτερο να το δω καλύτερα λέμε!!! Υπερπαραγωγή!


• Συγκρότηση ομάδας Αστυνομικών (1 βαθμοφόρος και 4 Αστυφύλακες –
Ειδικοί Φρουροί) για τη διενέργεια ελέγχων σε πάσης φύσεως καταστήματα
και προσαγωγών ατόμων.
Ωχ, εδώ σοβαρεύει το πράγμα. Βλάκα φορολογούμενε αθηναίε, κατέχω μάστερ στην έκφραση γενικολογίας, αοριστολογίας και ανοησίας. Αλλά όπως βλέπεις δε μου φτάνουν οι 3-4 αστυνομικοί. Θα κάνω και ομάδες των 1+4. Θα διενεργώ ελέγχους σε πάσης φύσεως καταστήματα, όχι σε συγκεκριμένα. Δηλαδή θα εφαρμόσω τη νομιμότητα σε ΟΛΑ τα καταστήματα! Ελπίζω να βρω χρόνο και κουράγιο μια μέρα να γράψω για το απύθμενο θέμα της παραβατικότητας των "πάσης φύσεως" καταστημάτων... 


• Συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία και τη
Δημοτική Αστυνομία, σε τρεις βάρδιες.
Εδώ έχουμε ένα ενδιαφέρον κοκτέηλ. Η οκνηρή και ανίκανη ΕΛ.ΑΣ. με την ανύπαρκτη (θεσμικά) Δ.Α. θα κάνουν βάρδιες παρέα. Γιούχου! Εδώ βέβαια ο καλλιτέχνης δεν αναφέρεται σε περιπολίες, αλλά ...έτσι, στον αέρα. ΟΚ, ξέρουμε όλοι τα στέκια της Αθήνας που χαζολογάνε οι αστυνομικοί για φραπέ και λούφα, τώρα θα το κάνουν παρέα με τους δημοτικούς; Σε τρείς βάρδιες; Και αυτοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί στις συγκεκριμένες βάρδιες θα είναι διαφορεικοί από όοολους τους παραπάνω; ΟΚ, βλέπω και τη θετική πλευρά. Τόνωση της τοπικής οικονομίας. Άλλωστε ο καφές δεν είναι και φτηνός στην Αθήνα.


• Συγκρότηση συνεργείων, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, στα οποία
συμμετέχουν Αστυνομικοί, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., της Νομαρχίας, της
Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και Εισαγγελικός
Λειτουργός για το εντοπισμό αποθηκών-πηγών τροφοδοσίας προϊόντων
παραεμπορίου.
Ομάδες, βάρδιες, κλιμάκια, επιχειρήσεις... και τώρα... και συνεργεία! Ο γλωσσικός μας πλούτος σε πλήρη έκταση. Και τι θα κάνουν αυτά τα υπέροχα μεγάλα συνεργεία; Το αυτονόητο, για το οποίο όλοι μα όλοι ξέρουμε ήδη, και πως γίνεται και που γίνεται. Θυμάμαι τώρα εκείνα τα σποτάκια για την πειρατεία που σκοτώνει τη μουσική. Ένα φεγγάρι η καμπάνια αυτή ήταν τεράστια! Τη στιγμή που εδώ και δέκα χρόνια, και λίγα λέω, οι "μετανάστες σιντί-ντιβιντί" έρχονται ανά δίλεπτο σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας έχει καφετέριες. Άπειρα λεφτά σε μια ακόμα καμπάνια-μαϊμού. Τέλος πάντων, ας μην πλατιάσω άλλο.


><


Αισθάνομαι περήφανος και ικανοποιημένος για την τόλμη και το θάρρος των αρχών. Θεωρώ δεδομένο ότι σε τέσσερις μήνες το πολύ, η Αθήνα θα είναι μια πόλη-υπόδειγμα. Η πλατεία θεάτρου και το δημαρχείο θα πάψουν να είναι το απέραντο μπουρδέλο (το κυριολεκτικό) που είναι το βράδυ, στου Ψυρρή θα επέλθει η τάξη σε όλα τα μαγαζιά της νύχτας, η πλατεία Ομόνοιας θα γίνει και πάλι τόπος περιπάτου και αναψυχής, o αστυνομικός θα γίνει τυπικός και ευσυνείδητος, το έγκλημα θα παταχθεί, οι μετανάστες θα φύγουν, και φυσικά ...ο ήλιος θα ανατέλλει πλέον από τη δύση. Απλά και εφικτά πράγματα. 


Α, να μην ξεχάσω: Όλα τα παραπάνω, με δικά μου λεφτά.

No comments:

Post a Comment